آموزش طبخ “مرصع پلو” با طعمی که حتما دوست دارید

دوشنبه 28 مرداد 1398
10:07
ساناز رحمانی

روش درست کردن مرصع پلو


مواد مورد نیاز جهت درست کردن مرصع پلو

  • مرغ کامل : 1 عدد
  • پیاز : 2 عدد متوسط
  • زعفران : 1/3 ق چ
  • مغز گرد : 1/2 لیوان
  • خلال پسته: 1/2 لیوان
  • خلال بادام: 1/2 لیوان
  • خلال پوست پرتقال یا نارنج : 1/3 لیوان
  • کشمش : 1 لیوان
  • زرشک : 1 لیوان
  • زردچوبه : 1/2 ق چ
  • نمک : به میزان لازم
  • شکر در صورت نیاز:به میزان لازم

روش پخت مرصع پلو خوشمزه و جا افتاده


ابتدا برنج را بشویید و با کمی نمک و آب چند ساعت خیس کنید.
سپس موادی نظیر (مرغ ،خلال پرتقال ، زرشک و کشمش ) را که برای تزیین برنج استفاده میشوند آماده کنید.
برای این کار هم باید زرشک و کشمش را از 2 ساعت قبل در آب سرد به صورت جداگانه خیس کنید تا اگر احیانا گل و یا سنگ ریزه

ای داشت ته نشین شود.سپس مرغ را به چهار قسمت تقسیم کنید و به همراه مقداری نمک ،زردچوبه و 1 عددپیاز و مقداری آب

بپزید تا گوشت مرغ کاملا پخته شود .
مرغ پخته شده را از استخوان جدا کنید و به قطعات کوچکتر برش دهید.
همچنین اگر خلال پرتقال یا نارنج شیرین شده تهیه کردید که نیازی نیست برای شیرین شدنش کاری بکنید ولی در غیر این صورت

باید خلال ها را چند بار در آب خیس کنید و آب آن را خالی کنید و در مرحله بعد در آب جوش یکی دو قول جوش بزنید و آب آن را

خالی کنید.این کار را 3 دفعه انجام دهید تا تلخی خلال های پرتقال کاملا از بین برود.بعد از شیرین شدن خلال ها آن ها را در

مقداری روغن داغ بر روی حرارت ملایم به اندازه یکی دو چرخ تفت دهید .

مرصع پلو با مرغ

و در پایان به اندازه یک قاشق سوپ خوری شکر روی آن بریزید و خوب مخلوط کنید و وقتی خلال ها یکدست شد آنرا از روی حرارت

بردارید تا در اثر حرارت شکر ذوب شود.
زرشک و کشمش را هم بعد از اینکه خوب خیس خوردند از آب بیرون میاوریم. و نصف پیاز را با روغن تفت میدهیم و وقتی رنگ پیاز

ها طلایی شد زرشک ها را داخل آن میریزیم و یک تفت کوچک میدهیم تا زرشک ها نسوزند.اگر هم زرشک ها ترش مزه بودند

میتوانید یک دو قاشق سوپخوری شکر به آن اضافه کنید و مزه آن را شیرین کنید.
همچنین نصف دیگر پیاز ها را هم با مقداری روغن تفت میدهیم و بعد از اینکه رنگ پیاز طلایی شد کشمش رادر آن کمی تفت

میدهیم و آماده میکنیم.
بعد از آماده سازی مواد تزیین پلو ، برنج را که از قبل خیس خورده شده آبکش میکنیم و دم میدهیم .
مرغ پخته و آماده شده را با زرشک و کشمش مخلوط کنید و در هنگام سرو برنج با نصف چلو مخلوط کنید و مقداری از برنج را هم

با زعفران دم کرده مخلوط کنید و به همراه خلال ها روی برنج بریزید . در آخر هم میتوانید مقداری روغن داغ کنید و روی برنج

بکشید.


تکنیک هایی برای خوشمزه تر کردن مرصع پلو:

  1. اگر به جای پوست پرتقال از پوست نارنج استفاده شود بهتر است.
  2. اگر برای این غذا ته چین ماست یا مرغ بگذارید خوشمزه تر خواهد شد.
  3. سعی کنید کمی پلو زعفرانی درست کنید و برای تزیین به کار بگیرید.
  4. در مرصع پلو، برنج حتما باید برنج ایرانی و آبکش شده باشد و نباید آن را کته کرد.
  5. برای تهیه خلال پرتقال، باید قسمت نارنجی رنگ پوست پرتقال را جدا کنید، به صورت خلال درآورید و آن را 3 بار و هر بار به مدت 7 دقیقه در آب بجوشانید و آب را خالی کنید تا تلخی آن گرفته شود. در سومین مرحله جوشاندن، بهتر است به اندازه یک بند انگشت نبات به خلال ها اضافه کنید تا خلال های پرتقال شیرین شوند. البته این مورد سلیقه ای است.
  6. در استفاده از زعفران برای پخت این غذا دست و دلباز باشید.
  7. زعفران را نیز می توانید به زرشک اضافه نکنید و جداگانه با مقداری برنج مخلوط کنید که ترکیب بندی رنگ مرصع پلوی شما تکمیل شود.
  8. در تهیه مرصع پلو از گوشت هم می توان به جای مرغ و ماهی نیز استفاده کرد. به این صورت که گوشت را چرخ کنید و به همراه پیاز رنده شده و ادویه و زردچوبه به خوبی ورز دهید و سپس گوشت ورز داده شده را به شکل قلقلی در روغن سرخ کنید. و آن را در کنار سایر خلال ها به برنج اضافه کنید و تزیین کنید.
  9. بهتر است خلال های بادام و پسته را برای اینکه تلخی آن ها گرفته شود از شب قبل در آب و مقداری شکر قرار دهید.البته اگر آنها را در گلاب خیس کنید خوشمزه تر میشوند.
  10. تفاوت شیرین پلو با مرصع پلو در این است که در شیرین پلو خلال ها در لابه لای برنج قرار می گیرند، اما در مرصع پلو خلال ها بر روی برنج قرار می گیرند.
  11. برای زیباتر شدن مرصع پلو نیز می توانید از رنگ های خوراکی، برای زیباتر کردن برنج استفاده کنید.

نکات تکمیلی در مورد مرصع پلو

مرصع پلو جزو پلو و چلو میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت میباشد .
مرصع پلو را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .

طرز تهیه “رشته پلو” تبریزی یکی از غذاهای سنتی این شهر با فیله مرغ را در این بخش از آشپزخانه برایتان
طرز تهیه نودل گشنیز و کنجد؛ طعمی متفاوت
طرز تهیه شربت گلاب و بیدمشک
طرز تهیه ماکارونی با پنیر چدار و سس گوجه فرنگی

منبع: نمناک


[ بازدید : 1208 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به ساناز و سانیا است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار مشاور گروپ لیزر فوتونا بلیط هواپیما تهران بندرعباس اسپیس تجهیزات عقد و عروسی تعمیر کاتالیزور تعمیرات تخصصی آیفون درمان قطعی خروپف اسپیس فریم اجاره اسپیس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]